Veelgestelde vragen

ShortStayCare:

 • Waarom zou ik mijn huis via ShortStayService verhuren?

  Het verhuren van jouw huis via ShortStayCare heeft meerdere voordelen. Het grootste voordeel is dat wij alle zorgen uit handen nemen die komen kijken bij het verhuren. Van het maken van de advertentie tot het inchecken van de gasten. 

 • Via welke sites adverteert ShortStayCare mijn woning?

  We werken met Airbnb, Wimdu en booking.com zodat we de eventule risico's kunnen beperken. 

 • Wat kost het om tijdelijk verhuur uit te besteden aan ShortStayCare?

  Bij ShortStayCare rekenen we 20% van de huuropbrengst en maak je dus nooit kosten. Wij verdienen pas als de woning wordt verhuurt.

 • Wat heeft ShortStayCare van mij nodig?

  We komen bij je langs voor een intake gesprek waar we een vragenlijst invullen. Daarnaast vragen we twee sets sleutels. Er dienen genoeg handdoeken en twee setjes beddengoed aanwezig te zijn. Heb je dit niet, kunnen wij deze regelen voor een lage rental fee.

Algemeen

 • Is er een minimale of maximale verhuurperiode?

  Je kunt je woning vanaf 2 dagen al verhuren. Het ligt helemaal aan de locatie of dit ook echt rendabel is. Neem contact op via ons contactformulier voor meer informatie.

 • Kan ik tussentijds mijn woning in?

  Privacy is voor de gasten belangrijk, daarom is het niet mogelijk om zomaar de woning te betreden als er gasten verblijven. Bij urgentie is het uiteraard, in overleg, wel mogelijk. Als er op het moment geen gasten verblijven, kun je in overleg je woning betreden. Moet de woning op bepaalde dagen beschikbaar zijn kunnen deze dagen worden vrijgehouden.

 • Kan ik de gasten vertrouwen?

  Bij het maken van de advertentie op AirBNB maken we een gewenst gastenprofiel. Bij elke boeking worden de gasten hierop gecontroleerd. We accepteren alleen gasten die binnen het profiel vallen en die aan de hand van de communicatie vooraf en onze ervaring door de selectie komen. Ook dienen de gasten de huisregels schriftelijk te accepteren vóór de boeking.

 • Wat doe ik met mijn persoonlijke spullen?

  Het is altijd verstandig om waardevolle spullen waar je aan gehecht bent op te bergen. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een extra kamer die op slot kan of breng deze onder bij je familie of vrienden.

 • Is mijn woning weer schoon als ik terugkom?

  Uiteraard. De eindschoonmaak is voor onze rekening, dus je komt in een opgeruimd huis thuis.

   

Wet & regelgeving

 • Is tijdelijke verhuur in Rotterdam toegestaan?

  Het is in Rotterdam toegestaan om je woning tijdelijk te verhuren als je daarvoor toestemming hebt van de VVE of verhuurder als het een huurwoning betreft.

 • Is er een minimale of maximale verhuurperiode?

  Je kunt je woning vanaf 2 dagen al verhuren. Het ligt helemaal aan de locatie of dit ook echt rendabel is. Neem contact op via ons contactformulier voor meer informatie.

 • Moet ik belasting betalen als ik mijn woning tijdelijk verhuur?

  Ja, maar er zijn verschillende situaties:

  Toeristenbelasting, je bent altijd verplicht toeristenbelasting te betalen. Dit is een gemeentelijke belasting en deze is per gemeente verschillend. Vaak betaal je deze belasting per maand of kwartaal en dit kun je via een bij de gemeente te downloaden formulier aangeven. Wij specificeren precies hoeveel je zou moeten afdragen.

   

  Inkomstenbelasting, afhankelijk van je situatie vallen deze inkomsten in box 1 of 3. Ben je een zakelijke verhuurder dan zullen je inkomsten waarschijnlijk in box 1 vallen. Je kunt de ShortStayCare fee dan aftrekken voor de belasting.

  Heb je een investeringspand dan heb je te maken met vermogensrendementheffing van 1,2% in box 3. Eén van de voorwaarden om via box 3 belast te worden is dat je zelf geen actieve arbeid levert om je rendement te behalen. Door ShortStayCare in te schakelen lever jij zelf geen actieve arbeid en val je daardoor in Box 3.

 • Wat is de procedure bij schade of diefstal?

  We inventariseren de woning altijd voordat we beginnen met verhuren. We kijken dan naar de staat van de woning en de inboedel. Na elk verblijf lopen we de woning na om na te gaan of er sprake is van brand, schade en/of diefstal. Is dit het geval zijn, dan treden wij direct op.

Staat jouw vraag er niet tussen, neem dan gerust contact met ons op.